Nasi Dostawcy

Radek Łuczaj – Stefanowo

Kilka lat temu, kiedy zakładaliśmy internetowe delikatesy Radek zaoferował nam jagnięcinę i nieprawdopodobnie dobre jagnięce kiełbaski. Wtedy jeszcze jego maleńki zakładzik przerabiał ledwie po kilka sztuk tygodniowo, ale widzieliśmy w tym człowieku pasję i chęć nauki. Wspólni z nim nauczyliśmy się odróżniać mięso jagnięce chyba każdej z polskich ras. Świniarki, wrzosówki, czarnogłówki, merynosy, owce olkuskie, owce uhruskie. To jemu w ogromnej mierze zawdzięczamy jakość naszego grilla. Kiedy rozbudował zakład wystartował również w wielkim stylu z dojrzewająca wołowiną. Na działce obok jego domu otwarliśmy nasz nowy projekt Kaukaski Grill.

Joanka – Lipie

To co udało się zrobić tej dziewczynie jest kompletnie szalone. Dostarcza do Warszawy ekologiczne jabłka w kilkudziesięciu odmianach. Spora część z nich to odmiany stare, spora część takie, które można dostać chyba tylko u niej. Oprócz jabłek sprzedaje ekologiczne wiśnie z sadu swoich rodziców, orz wiele odmian czereśni w tym czereśnie dzikie. Wszyscy smakosze zgodnie twierdzą, że soki z wyselekcjonowanych przez Joankę jabłek to klasa sama w sobie, przewyższająca jakikolwiek inny sok owocowy w Europie.

Lucyna i Sylwester Wańczyk – Krzeszów – Dolny Śląsk

Jeszcze 10 lat temu w Polsce było trudno o dobry ser – teraz jest zupełnie inaczej. Nad serami serowarów zagrodowych zachwycają się cudzoziemcy, zabijają się za nimi turyści i restauratorzy. Państwo Wańczykowie nie tylko osiągnęli w serowarstwie mistrzostwo ale też chętnie dzielą się wiedzą z innymi prowadząc niezliczone ilości kursów serowarskich i warsztatów kulinarnych. Najlepiej w Polsce pracują z serami miękkimi. Prowadzą również wspaniałe agroturystyczne gospodarstwo.